h1

Victorie! Doar atat!

octombrie 16, 2007

Am asteptat cu nerabdare meciul cu Olanda si se pare ca a meritat. Dupa atatia ani de suferinte si vise supulberate, am reusit sa obtinem o victorie istorica si foarte importanta. Suntem aproape calificati la un turneu final dupa 8 ani si pana la urma asta conteaza cel mai mult.

Insa, in spatele acestei victorii raman atatea amagiri, resentimente si un joc nu foarte convingator. Trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca Romania nu a jucat magnific, chiar daca nici Olanda nu a stralucit.

Ne-am bucurat strict pentru acest meci, pentru acest rezultat, fara sa privim in ansamblu. Transformam acest meci intr-o adevarata sarbatoare nationala pe seama careia vom discuta mult timp de acum incolo. Uitam ceea ce nu ne convine, lasam la o parte toate greselile. Stergem cu buretele tot ce vrem sa uitam, insa nu uitam sa-l stoarcem atunci cand vrem sa aruncam in cineva cu noroi. Lasam la o parte meciul cu Bulgaria, in care am pierdut 2 puncte importante, puncte care acum ne asigurau biletele pentru Euro intr-o proportie covarsitoare.

Nu avem inca mentalitatea de invingatori, ne bucuram pentru acest succes si ii ridicam in slavi pe Mutu si compania. Este adevarat ca merita, dar nu meritam si noi sa fim obisnuiti cu asemenea victorii si sa nu traim cu emotii fiecare sfarsit de campanie de calificare????

Am batut Olanda, probabil vom merge la Euro, insa suntem cu adevarat pregatiti pentru acest examen? Suntem constienti ca acolo nu ne este permisa nicio greseala, nici un meci ca cel din Armenia?

Nimic nu mai conteaza, acum suntem la picioarele lor, orice rezultat are efect hypnotic asupra noastra. Uitam de toate amagirile trecutului pana cand, la un moment dat, nationala va face urmatorul pas gresit.

Trbuie sa luam fotbalul in serios mereu, nu sa-l tratam cum trebuie doar cand e nevoie pentru ca doar atunci ne va rasplati cu adevarat!

2 comentarii

  1. De acord. In prima repriza, olandezii au dominat cu nu au facut-o in niciun meci din actuale preliminarii. Am scapat usor. In a 2-a s-au schimbat putin lucrurile, in sensul ca noi am jucat la fel, iar olandezii s-au retras nitel.

    Sper sa nu se vopseasca blonzi inainte cu 3 zile de ajunge la campionat de la anu’.:)


  2. off topic scuze !
    Mara,
    Te invit sa-ti faci lista celor 7 lucruri 😉Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: