h1

Gânduri( o lume a viselor)

decembrie 14, 2007

Plecăm de la Dijon. Am mai trecut peste un obstacol. Obiectivul nostru începe sa prindă contur. Mai avem doar trei paşi şi ne vom întoarce acasă fericite.

Ne îndreptăm spre Paris, oraşul iubirii. Poate chiar e un semn. Dragostea noastră pentru handbal este foarte mare, trebuie să trecem peste toate piedicile, putem să o facem, suntem chiar obligate.

În sala din Paris-Bercy ne aşteaptă 14.000 de francezi dornici să-şi susţină echipa favorită, să o împingă spre victorie, care ne privesc cu suspiciune şi puţină invidie. În sufletele lor ştiu că va fi un meci foarte greu.

Mai sunt câteva minute până la primul fluier al arbitrilor. Începem încălzirea, suporterii îşi fac datoria, dar lăsăm totul deoparte. Ne creăm o lume a noastră , o lume a viselor în care totul este posibil, iar trofeul este al nostru.

Vrem doar să trăim pe viu în această lume pe care ne-o imaginăm de atâta timp. Pentru asta trebuie să câştigăm. Nu contează cum şi cu ce scor. Partida începe.

Însă nimic nu este aşa uşor cum pare. Puţin căte puţin visele încep să se năruiască. Cu cât încercăm să ne agăţăm de o bucăţică din lumea visată, cu atât ea se sfărâmă.

Trebuie să facem ceva, trebuie să luptăm. Nu putem renunţa aşa uşor. Nu acum şi nici aici. Din sală se aude: ROMÂNIA!! ROMÂNIA!! Acasă mai sunt câteva milioane de români care nu aşteaptă decât victoria.

Trebuie să începem acum şi să ne oprim duminică seară. Aşa vom face. Nici nu ne-am propus să plecăm aşa devreme din Paris. Câte un gol pentru fiecare iubitor al handbalului, câte o paradă pentru fiecare român şi ambele pentru noi şi lumea noastră. Am reuşit! Se poate!

Mai avem doar două trepte de urcat, iar uşa care până acum părea de netrecut, acum se întredeschide. Zărim o luminiţă strălucitoare. Da! Este trofeul cel mare. Trebuie să-l câştigăm ca să le arătăm şi celorlalţi lumina pe care am vazut-o noi!

„Dacă există un Dumnezeu, câştigăm!”

Ca supliment:

prima-pagina1.jpga-doua-pagina1.jpg

6 comentarii

 1. Frumoasa povestea, scrisa cu suflet. Felicitari echipei Romaniei si aveti grija ce faceti cu Rusia. Hai Romania!


 2. Bravos mara,
  Esti tu scorpiuta, dar cu asta te-ai spalat de pacate.
  Foarte misto si dinamica. Exact asa cum a fost si meciul. Marie la France a fost ingenunchiata. Poate-i de bun augur si le-o pun fetele si bosevicelor. Pina atunci: Vive la Roumanie!!!


 3. Traiasca revenirea , atat a natioanei de handbal in meciul cu Franta , cat si a posesoarei acestui blog ! Frumos scris , frumos gandit , frumos vis . Sa speram ca nu e doar un vis.


 4. @Gina
  Chiar l-am scris din suflet! Multumesc!

  @papa
  Nu-s deloc scorpiuta!

  @dorin
  MA bucur ca ti-a placut si ca a meritat asteptarea!


 5. Mara
  Multumim pentru supliment. Mi-aduce aminte de scrisorile lui Eminescu catre Veronica Micle.


 6. Ramane frumos ce-ai scris chiar si dupa ce fetele au pierdut cu Rusia. Si ramane bucuria pe care ne-au adus-o in sferturi indiferent ce se intampla mai departe. 🙂Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: