h1

O mare reuşită

ianuarie 20, 2008

”Trebuie să nimeresc 20 de ţinte. Astăzi sigur va fi o zi specială. Până la urmă nu am nimic de pierdut. Toate au un început. De ce n-ar începe şi al meu de astăzi? 20 de ţinte şi o deplasare cât mai bună pe schiuri… totul este posibil!!”

Cursa a început. Eva a pornit şi ea, dar asta nu a contat foarte mult. Făcea parte din categoria ”altele”. Era mereu în umbră şi nimeni nu mai credea că ea va evada din acel grup, chiar şi pentru o singură dată.

Se afla in urma favoritelor. Eva nu-şi făcea decât cursa obişnuită, sperând că de data aceasta va fi mai bine. Îşi dorea să ajungă cât mai sus, dar asta nu o împiedica să se bucure de fiecare clipă din cursă. Făcea ceea ce-i place, se simţea bine şi asta conta cel mai mult.

Trecerile prin poligon au fost un adevărat vis pentru Eva. Fiecare ţintă nimerită îi aducea un plus de încredere, o făcea mai puternică şi totodată îi dădea speranţe pentru un rezultat cât mai bun. Cu fiecare metru străbătut, imposibilul părea mai uşor de atins, oboseala nici măcar nu mai îndrăznea să-şi facă simţită prezenţa. În urma ei rămăseseră concurente care puteau să câştige fără nicio problemă cursa, însă presiunea şi statutul de favorite au acţionat într-un sens negativ. Eva a profitat de tot, realizând că aceasta poate fi ziua ei norocoasă, ziua în care (îşi) va demonstra că eticheta ”altele” nu i se potriveşte.

Şi-a croit drum printre încurajările frenetice ale nemţilor, a trecut peste toate obstacolele şi a terminat pe locul 8. A lăsat în urmă nume grele ale biatlonului mondial( ca Ana Carin Olofsson, Kati Wilhelm, Ekaterina Iourieva), însă cel mai important a demonstrat că prin perseverenţă, voinţă şi dorinţă orice este posibil, chiar şi atunci când nimeni nu-ţi acordă foarte multe şanse.


9 comentarii

 1. Super! Imi pare bine ca ai inceput sa scrii si despre alte sporturi.

  Dintre articolele de pana acum, mie imi place cel mai mult. Are ritm, e dinamic, e ca o coborare reusita…

  Pin s-ar putea sa fie putin geloasa pe tine, dar mie-mi pare bine ca o sa am doua surse pentru aventurile sportului alb. 😉


 2. Ai scris un articol foarte frumos, domnisoara. Ai dreptate, faptul ca faci ceea ce iti place iti ofera un avantaj fata de ceilalti: iti ia presiunea de pe umeri.


 3. din ce in ce mai bine. Brava!


 4. 🙂


 5. Frumos articol.


 6. @Alex_S
  Multumesc mult! O sa mai vina articole despre mai multe sporturi!
  @nasty
  Chiar imi place ceea ce fac!
  @Nemesis, Forast
  Multumesc!


 7. Ei, vezi, asta e unul din lucrurile care lipsesc din Gazeta. Felicitari!


 8. @GabiKoreanu
  Multumesc!


 9. […] păreau de neînvins, realizând că bariera dintre favorite şi altele nu este chiar de netrecut. Scriam acum 10 luni despre o performanţă deosebită a Evei Tofalvi, locul 8 în proba de urmărire de la Antholz, […]Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: