h1

Gândurile suporterului român

iunie 16, 2008

Te califici o dată într-un deceniu la un turneu final şi atunci ai parte de Olanda, Franţa şi Italia. Ca suporter, nici nu ştii ce să mai crezi. Pe de o parte, te pregăteşti pentru tragediile ce vor urma, pe de altă parte, te străduieşti să speri că un miracol se va întâmpla. Te bucuri că nu te vei uita la televizor doar ca să-i vezi pe alţii, chiar dacă erai obişnuit şi aşa. Măcar vei reînvăţa să plângi sau să te bucuri alături de naţională. Ţi-e teamă că nu vei ştii cum să reacţionezi, dar decizi să te laşi purtat de val. Nu ai vrea să te faci de râs, dar ce mai contează… E România acolo pe teren!

Emoţiile primei partide se simt. Te întrebi dacă vor reuşi să te surprindă în vreun fel. Şi iată că o fac! Aproape că uitaseşi importanţa intonării imnului naţional, dar nici nu-ţi imaginai ce urma să se întâmple. Ei ştiau că sunt datori în faţa românilor şi, de asemenea, vroiau să-şi demonstreze că totul este posibil.

Erai aşezat în fotoliu şi aşteptai fluierul de început. Dar nu ai putut rezista. Trebuie să recunoşti că te-ai trezit intonând imnul, în picioare sau măcar l-ai fredonat în gând. Te uitai la ei şi nu-ţi venea să crezi că e realitate. Şi pe drept cuvânt că te înţelegem. Încă mai priveşti suspicios către televizor să te convingi că nu visezi.

Te gândeşti că poate a fost o întâmplare, doar aşa pentru impresia de început. Dar nici a doua oară nimic nu se schimbă. Se citeşte aceeaşi hotărâre pe chipurile lor, se cântă cu aceeaşi înverşunare, se joacă cu aceeaşi determinare. Parcă vor să te sfideze, să-ţi arate că aşteptarea nu a fost în zadar.

Te obligă să le accepţi scuzele şi încearcă să-ţi arate că s-au schimbat. Eşti încă sceptic şi nu îi crezi de la început, dar parcă nu rămâi nici impasibil. Toţi avem sentimente şi oricât am încerca să le ascundem, ne este imposibil. S-au străduit să-ţi recâştige încrederea şi încă o fac, chiar dacă nu mereu au reuşit, dar efortul contează. Chiar dacă te îndoieşti de gândurile tale, îţi dai seama că ceva s-a schimbat în momentul în care realizezi că un penalty ratat nu te-a mai învrăjbit atât împotriva lor!

Mai au o încercare, cea decisivă! Atunci vor ne demonstra cu adevărat cine sunt şi pentru cine am aşteptat atât! Să le mai dăm măcar o şansă!

5 comentarii

 1. De sansa aia si-au batut joc. Le mai dam una? 😉


 2. @pin
  Parca nu le-as mai da nicio sansa, dar….


 3. De pe 16 iunie n-ai mai scris? Las-o dracu de carte si pune mina pe blog, ca doar n-oi vrea sa ajungi redactor sef la GSP 😀


 4. @papa
  Mai are si omu vacanta, lipsa de idei…
  Da pentru tine poate fac o mica exceptie! 😀


 5. Multumesc Mara,multumesc mult pentru urarile tale.Ferice de cine are prieteni! 🙂Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: