h1

„Ciudat”, dar valoros

septembrie 14, 2008

Aşa-zişi „ciudaţi” ne-au adus medalii. Da, nu vă minunaţi! Performanţa în sport se obţine şi din altceva, în afară de gimnastică, canotaj, judo sau atletism… ca să numai vorbim de fotbal.

Sâmbătă, Carol Eduard Novak a reuşit să obţină prima medalie pentru delegaţia României la actuala ediţie a Jocurilor Paralimpice. Cu o proteză în loc de picior, dar cu o voinţă extraordinară şi o ambiţie uriaşă,  ciclistul a demonstrat că limitele sunt doar o utopie, atunci când îţi doreşti acel ceva cu adevărat.

Novak s-a clasat pe poziţia a doua la proba de contratimp, fiind cronometrat cu 34:04.60. Astfel, sportivul român s-a menţinut în elita acestui sport, după ce în 2004 devenise campion paralimpic. De asemenea, Novak a mai obţinut două rezultate foarte bune, ocupând locul 4 atât la cursa de urmărire individuală, dar şi la contracronometrul pe un kilometru.

Alături de Eduard, la Beijing au mai făcut deplasarea Csaba Arnold Butu şi Lehel Ruzsa, la ciclism, Crina Steliana Ţugui, la tenis de câmp şi Corina Viorica Custura, la haltere. Nu au cucerit medalii, dar au reuşit să ofere o lecţie despre ce înseamnă pasiunea şi să dea o altă conotaţie replicii „important este să participi”.

5 comentarii

 1. El a participat si in Turul Romaniei. In 2007 a fost pe locul 4.


 2. @Neme
  Mersi pentru informatie. Stiu doar ca a obtinut multe rezultate importante in Europa si in lume. Cand o sa aflu mai multe, va aparea un post! 😉


 3. Intreb ceva ce deranjeaza, sunt sigur. Dar voi chiar aveti impresia ca nu exista dopati printre cei prezenti acolo ?


 4. la cat este subventionat sportul in Romania eu cred ca au fost prea multi concurenti din tara noastra,pun pariu ca fara bani de acasa si sponsori personali nu au reusit sa mearga pana acolo 🙂


 5. @Dorin
  Din pacate sunt si acolo!
  @adi
  Nu m-ar mira sa fie asa!Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: